Wat doen we?

Matching aan een passende aanpak

Tijdens een uitgebreide intake van (minimaal) een uur staan we stil bij jouw vraagstuk, jouw achtergrond, jouw eerdere ervaringen en jouw wensen in de aanpak. Tijdens dit gesprek adviseren we je al over een mogelijk passende aanpak. 

Als je kiest voor de uitgebreidere variant dan inventariseren we nogmaals jouw vraag en koppelen dit aan onze inventarisatie van het aanbod van coaches en alternatief therapeuten in jouw regio en stellen op basis hiervan een onderbouwd advies op. Tijdens de terugkoppeling van ongeveer een half uur ontvang je het adviesrapport en nemen we je mee in ons advies voor een passende aanpak van jouw vraagstuk.  

Sessies bij Morris

In de loop der jaren heb ik mijn rugzak gevuld met diverse mogelijkheden voor ondersteuning van persoonlijke groei. Ik ben coach, reiki master (3a) en holistisch therapeut (in opleiding). Ik kan dus diverse technieken zelf inzetten.

Mijn doorverwijzingen zijn gebaseerd op een rijke ervaring, zowel in de hulp die ik zelf heb ervaren, de kennis die ik hierover heb verkregen als de technieken die ik zelf heb ingezet. Is er een klik en wil je graag door mij behandeld worden, dan is dat ook mogelijk. Ik doe dat in coaching, therapeutisch gesprek, reiki, opstellingen en groepsbijeenkomsten.

Coaching

Jouw vraag staat bij mij centraal. Ik belicht je vraagstuk van verschillende kanten, stel vooral veel vragen en kan daarbij als dat nodig is ook confronterend zijn en richt me altijd op praktische handvatten om je vraagstuk in je dagelijks leven aan te pakken. Elk moment dat we elkaar spreken komen we terug op je voortgang en bezien we waar volgende mogelijkheden liggen om te groeien en je vraagstuk te tackelen.

Er zijn voor heel veel verschillende vraagstukken gespecialiseerde coaches. Ik zal altijd bezien of jouw vraagstuk binnen mijn expertise ligt. Zo niet, dan help ik je met het zoeken naar een andere coach.

Therapeutisch gesprek

Soms liggen diepere oorzaken ten grondslag aan jouw vraagstuk. In dit geval zullen we deze oorzaken verkennen in het therapeutisch gesprek. Ook hier stel ik vooral vragen, bekijken we wat de oorzaak en gevolgen zijn van bepaalde ervaringen uit het verleden en bekijken welke mogelijkheden we hebben om hiermee te werken.

Ik ben geen psychotherapeut of psycholoog en zal altijd aangeven wanneer het raadzaam is om gespecialiseerde hulp te zoeken. Ook hier zal ik je in adviseren.

Groepsbijeenkomsten

Soms ben je al op de goede weg, maar kun je wel een steuntje in de rug blijven gebruiken. Dan hoef je niet per se meer bij een coach of therapeut te komen, maar helemaal zelf je weg vinden voelt ook nog niet goed. Je bent in dit geval welkom bij mijn groepsbijeenkomsten, waarin de ontmoeting met gelijkgestemden centraal staat. Deze bied ik aan omdat als je je inzichten en persoonlijke groei niet aan je dagelijkse leven kunt blijven koppelen, je snel terugvalt in oude routines en patronen. En dat is zonde. In de groepsbijeenkomsten ondersteunen we elkaar in elkaars groeiproces en het vasthouden van nieuwe betere routines. 

De bijeenkomsten vinden plaats in Drunen en online.

Reiki

Reiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent. Het wordt oorspronkelijk gezien als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. 

In mijn rustige praktijkruimte zorg ik voor een ontspannen sfeer, waarna je (met kleding aan) op de behandeltafel plaatsneemt. Ik geef je reiki door middel van handopleggingen op verschillende plaatsen op het lichaam waar de energie wordt overgedragen van mij als gever naar jou als ontvanger. Hierdoor herstelt jouw harmonie tussen lichaam en geest, worden blokkades opgeheven en wordt volledige ontspanning bevorderd.

pexels-cottonbro-3997993

Opstellingen

Er zijn veel verschillende vormen van opstellingen, van voice dialogue tot het opstellen van zielsdelen en familie opstellingen. Ik heb ervaring opgedaan met diverse vormen van opstellingen. Deze zijn soms ondersteunend aan coaching of het therapeutisch gesprek en bieden nieuwe inzichten in denkbeelden, patronen of achtergronden bij je vraagstuk. Als dit passend is zal ik je uitleggen welke vorm van opstelling ik zou willen toepassen en waarom dit ondersteunend is in jouw proces. 

Ik ben niet gespecialiseerd in opstellingen en zal altijd adviseren om naar een specialist te gaan als ik denk dat je je vraagstuk zo beter kan helpen.

20240615_120223 (1)
Scroll naar boven