Percipi: een alternatieve aanpak

Er is een chronisch aandacht tekort; eenzaamheid, depressie en burn-out zijn een groeiend probleem in onze samenleving. Doordat we nu eenmaal leven in een digitaal tijdperk is het voor velen veel moeilijker om in contact te staan met zichzelf en met vrienden, familie en collega’s. We razen door in het tempo dat de maatschappij ons oplegt, zonder ons eigen tempo nog te kennen, laat staan om daarnaar te handelen. Vooral als je niet vanuit je eigen kern kunt leven, bv. door slechte ervaringen uit je jeugd, of doordat je te veel gefocust bent op wat anderen van je vinden, drijf je hierdoor bij jezelf weg.

Je ziet dan wel dat je dingen anders moet doen, maar komt er zelf ook niet uit hoe dat dan moet, hoe je dit blijvend kunt realiseren en hoe je dus ‘echt gewoon gelukkig’ kunt zijn. Je hebt daarom behoefte aan zelfontwikkeling, aan de mogelijkheid om te groeien en zo de tools in handen te hebben om werkelijke verandering te kunnen realiseren.

Er is een groot aanbod van (life)coaches, therapeuten en psychologen die dit beloven. Vaak door individuele sessies, online programma’s, opleidingen of retraites. Hiervan is bekend dat als het niet verbonden wordt aan je dagelijkse leven en langdurige betrokkenheid van mensen die je ondersteunen, dat je snel terugvalt in oude routines en patronen. 

Percipi biedt daarom een alternatieve aanpak, waarin de ontmoeting met gelijkgestemden centraal staat. We bouwen samen aan een gemeenschap, waarin we elkaar ontmoeten en ondersteunen in elkaars groeiproces.

Zien en gezien worden

Percipere is Latijn voor waarnemen. Percipi is hiervan afgeleid en betekent waargenomen of gezien worden. Anders gezegd gaat het om jezelf en de ander zien en laten zien. 

Als gemeenschap zien we elkaar en werken samen aan zelfontwikkeling en persoonlijke groei voor een gelukkig en betekenisvol leven. Zo kan iedereen een belangrijke rol spelen binnen Percipi. We creëren samen een mooiere wereld, met meer aandacht. Dat is waar Percipi voor staat.

Scroll naar boven