Ontstaan van Percipi

Mijn verhaal als startpunt

Meestal vind ik het ingewikkeld om mijzelf of mijn verhaal centraal te zetten. Toch ga ik dat hier doen, omdat het erkennen van je eigen verhaal misschien wel de belangrijkste stap is in je eigen groeiproces naar een gelukkig en betekenisvol leven. Een leven waarin je zelfliefde kunt ontwikkelen. Mijn verhaal is ook waarom ik Percipi ben gestart.

Ik heb nu zelf de tools en handvatten om mijn eigen leven van betekenis te voorzien, om gelukkig te zijn, en dat gun ik iedereen, vooral iedereen die omstandigheden heeft gehad in zijn leven die dat moeilijk hebben gemaakt. Ik heb dat van te dichtbij meegemaakt. In mijn familie zijn er meerdere mensen die het te moeilijk vonden iets van het leven te maken. Mijn vader en mijn neef zijn uit het leven gestapt, met een gebrek aan zelfliefde en een gevoel dat ze het leven niet aankonden.

Ik kom uit een ingewikkelde familie, waar ruzies tussen iedereen en alles de boventoon voert, ook tussen mijn vader en moeder. Mijn jeugd kenmerkt zich hierdoor door angst. Als enig kind groei ik op in een huis waar fysiek en emotioneel geweld de dagelijkse gang is. Ik ben getuige van vele ruzies, die uiteindelijk op mijn 7e tot een scheiding leidt. Ook later zijn er nog vele ruzies, die langzaam steeds meer tussen mij en mijn vader spelen. Tot het punt dat hij me definitief niet meer wil zien, spreken of kennen halverwege mijn puberteit.

Ik ben een gevoelig en kwetsbaar kind. Ik ga met alles om door me terug te trekken in mezelf en gewoon ‘braaf’ te zijn. Ik ontwikkel een grote dualiteit: van buiten lijk ik vrolijk, zelfverzekerd, positief, maar van binnen heb ik periodes van donkerte, eenzaamheid en angst om mezelf te laten zien.

Gelukkig heb ik positieve invloeden in mijn leven gehad, die mij deels hebben beschermd. Hierdoor heb ik altijd gezocht naar mogelijkheden, naar liefde, naar zelfliefde en naar oplossingen om mijn leven betekenisvol te laten zijn. Mijn moeder en mijn tante hebben voor mij een cruciale rol gespeeld.

Ik ben mezelf blijven ontwikkelen, omdat ik geloof heb gehouden dat een goed leven ook voor mij weggelegd was. Groei was voor mij nodig om hier uiteindelijk te komen. Dat groeiproces is niet makkelijk geweest, maar wel cruciaal. Binnen Percipi wil ik samen dit pad van groei bewandelen. Samen, omdat dat makkelijker is dan de weg die ik alleen heb afgelegd. Groei, om een gelukkig en betekenisvol leven mogelijk te maken.

Dit is een stukje van mijn verhaal. Wat is jouw verhaal?

Waarom ben ik Percipi gestart?

Mijn grote passie en interesse is groei en ontwikkeling in de meest brede zin, zowel actief als passief. Actief door het zelf te doen, technieken toe te passen, stappen te zetten op weg naar een voor mij betekenisvol en gelukkig leven. Passief door over dit onderwerp te leren, bv. over traumaverwerking, zelfvertrouwen, geluk, succes, mindfullness en meditatie, persoonlijk leiderschap, lichaamswerk, familieopstellingen, reiki, holisme, kernkwadranten, voice dialogue, en allerlei andere tools voor persoonlijke groei.

In mijn professionele leven ben ik vooral bezig geweest vanuit mijn hoofd. Binnen Percipi wil ik hoofd, hart en buik verbinden als (holistisch) coach. Geluk in mijn werk betekent voor mij mijn tijd doorbrengen met mensen die positief zijn ingesteld en vergelijkbare interesses hebben. Dat realiseer ik binnen Percipi.

Stapel boeken
Scroll naar boven