Je leven in balans

Een aantal jaren geleden werd ik ziek. Het was aan het begin van de corona crisis en ik was onverklaarbaar moe. Zo moe, dat ik niet meer vooruit te branden was. Gelukkig is het nooit tot een ziekenhuisopname gekomen, maar ik weet tot de dag van vandaag niet wat het is geweest. Ik had geen energie en van de een op de andere dag kon ik nauwelijks nog werken en leuke dingen doen in mijn vrije tijd lukte ook niet. Vermoeidheid, een wattenhoofd, nul concentratievermogen en geen puf om ook maar iets te doen.

Dit leverde me veel stress op, want ik was net voor mezelf begonnen. Op doorzettingsvermogen ben ik zo goed en zo kwaad als het ging blijven werken, in het begin een uurtje, later halve dagen. Na verloop van tijd was ik mijn balans helemaal kwijt. Ik deed niks aan leuke dingen, vrienden zag ik weinig, maar werken bleef ik wel doen.

Gelukkig kreeg ik hulp en ben ik begeleid om mijn leven weer in balans te krijgen. Ik heb in die periode geleerd over leefdomeinen, hoe je daar goede aandacht voor kunt houden, hoe je op je energie kunt letten, welke gevoelens en gedachtes mijn gedrag bepaalden. Ik heb een mooi cadeau ontvangen door met allerlei werkvormen meer bewust te worden van mezelf.

Daar gaat dit thema over. Wat is voor jou waardenvol en hoe kun je je energie en tijd zo gebruiken dat je in balans blijft om dat te doen wat voor jou belangrijk is? En ook hoe je om kunt gaan met beperkingen die je mogelijk ervaart. Nog steeds moet ik bijvoorbeeld super goed opletten op mijn energie als ik fysiek intensief bezig moet. Ik ben daarin beperkt, maar laat me niet beperken. Mijn ervaring is dat steeds een moment nemen om stil te staan bij je patronen en tijdsbesteding ontzettend helpt om niet maar door te blijven gaan op een tempo dat je niet kunt volhouden. Hier hebben we steeds aandacht voor in de groep.

Hierna vind je allerlei handvatten om je leven in balans te krijgen.

Handvatten om mee aan de slag te gaan!

Tien leefdomeinen

<volgt binnenkort>

Scroll naar boven